0
3

Shrinking vinyl doll heads (babafejek zsugorítása)

This is how I shrank a doll head. This was my first try, but I think the result is very good. The head is smaller and the vinyl is harder a bit, but I could reroot the head easily. Do not soak the whole doll in acetone!!! The acetone ruins the plastic body, so use this method just on the vinyl doll heads. I’m not an expert, but I’ll share every information with you which I know about vinyl shrinking. Just ask!:)

Néhány napja próbáltam ki egy babafej zsugorítását. Már 1 vagy 2 éve láttam hasonló teszteket, de eddig nem szántam rá magam a próbára. A zsugorításhoz acetonos körömlakklemosót használtam. A körömlakklemosó acetontartalma legalább 80%-os. A fej kb. 3-4 órát ázott az acetonban, közben pedig elkezdett növekedni, ami egy meglepő dolog, miközben zsugorítani szeretnénk:D Aztán kivettem az acetonból a fejet és néhány óra után elkezdett zsugorodni és kicsivel keményebb is lett. A végeredmény egy kisebb, picivel keményebb fej lett. Ezeket a kisebb fejeket jól lehet használni olyan projektekhez, ahol természetesebb karaktereket szeretnénk kreálni, hiszen a kisebb méretű fejnek köszönhetően emberibbnek néznek ki a babák.
Arra nagyon vigyázzatok, hogy egy nagyobb edényt használjatok a zsugorításkor, mert ha nincsen elég helye a fejnek terjeszkedni, akkor magába roskadhat és tönkremegy a fej. A másik dolog pedig: soha ne használjátok a kemény plasztik testen ezt az eljárást, mert csak kárt tesztek benne. Szóval csakis a puha, vinil fejeknél válik be ez a módszer.
Ha valami nem érhető, akkor nyugodtan kérdezzetek:)

You Might Also Like

3 Comments

 • mezei márta
  2016-12-21 at 17:43

  A haja is mehet az acetonba ? … egyébként nagyon klassz!
  Zsugorodás után jól illeszkedik a testhez ?

  • Kata
   2016-12-23 at 15:22

   Kicsit nehezebb feltenni a fejet a testre és abból a pecekből is levágtam, hogy biztosan rámenjen a fej, de amúgy jól illeszkedik és tetszik ez az új, természetesebb külső:)
   Én igazából egy magas MH babán próbálnám ki ezt a leginkább, de annak amúgy is nagyon nehéz visszatenni a fejét. Nem tudom, hogy zsugorítás után mi lenne.
   Jaa, és van aki hajjal és sminkkel csinálja, csak persze olyankor nagyon kell ügyelni, hogy ne érj a sminkhez, mert akkor – nyilvánvalóan – el fog kenődni.

 • mezei márta
  2016-12-22 at 19:51

  Klassz . Én is ki fogom próbálni. Köszi.

 • Leave a Reply