0

HU – Rólam

Szabó Varga Katalin (Kata) vagyok és 2012 óta foglalkozom babakészítéssel.
Mindig is érdeklődtem a művészetek iránt. Fiatalabb koromban sokat rajzoltam, festettem és fotózni is nagyon szerettem. Különböző képeslapokat is készítettem ajándékba a szeretteimnek. Sajnos nem volt lehetőségem arra, hogy művészeti iskolába járjak, de mindig igyekeztem fejleszteni magam.

Unnie babák
A babakészítés 2009 óta foglalkoztat és mivel nem volt varrógépem, azért akkor még nem fogtam neki a babavarrásnak.
2012 őszén megkaptam a varrógépem és elkezdtem megtervezni az első babámat. Akkoriban kezdtem el nézni a koreai sorozatokat is, valamint akkoriban ismerkedtem meg a gombízületű (BJD) babákkal is. Ez a két dolog inspirált a babám elkészítésében. A babám le tud ülni, be tudja hajlítani a térdét és a könyökét is. Egy kicsit tehát hasonlít a gombízületes babákra, csak neki textil-ízületei vannak:)
A babámnak az “Unnie” nevet adtam. Koreában Unnie-nak (ejts: unni) szólítják a lányok az idősebb testvéreiket, vagy az idősebb barátnőiket. Azért adtam ezt a nevet a babámnak, mert kicsit nőiesebb a teste, mint a többi babának, amit gyerekeknek készítenek. Vannak mellei és a haja sem fonalból készül. Kinézetéből adódóan tehát idősebbnek hat a gyerekeknél, ezért ő a gyerekek unnie-ja.

Gyurma babák
Fél év után elhatároztam, hogy nem csak textil babákat, csigákat és elefántokat fogok készíteni.
Mylo az első babám, aki levegőn száradó porcelánból/gyurmából készült. Mylo után több babát is készítettem gyurmából és mindegyik nagyon különleges számomra. Volt rá példa, hogy egy-egy eladott babát megsirattam, annyira a szívemhez nőtt.

BJD
2013 nyarán elkészítettem az első gombizületes babámat, Rose-t.
2014 tavaszán elkészült a második gombizületes babám, aki a Szofi (Sophie) nevet kapta.
Hamarosan egy harmadik, nagyobb BJD projektet fedek fel előttetek… 😉

Monster High, Ever After High és Blythe
2014-től Monster High és Blythe babákat is alakítok át. Új sminket, új hajat és új ruhát is kapnak.
Szeretem átalakítani ezeket babákat, mert az új külsőnek csak a képzelet szabhat határt. Különböző arcokat alakíthatok ki egy-egy szín megváltoztatásával, vagy már azzal is, ha néhány vonalat máshogy húzok. Természetesen a frizura elkészítésével is különböző stílusokat alakíthatok ki:)

Egyedi rendelések
A képeken jól látszik, hogy milyen stílusú babákat készítek és szívesen vállalok egyedi rendeléseket is. Kérésre készült már Unnie baba, BJD, csiga, Monster High baba, stb. Az egyedi rendeléseknél sok kérdésem szokott lenni, hiszen az a fontos, hogy NEKED tetszedjen a baba, legyél vele elégedett és ne bánd meg, hogy hozzám fordultál.
Kaptam olyan kérést is, hogy valaki babáját másoljam le. Az enyéimet sem másolom, akkor másét miért másoljam? Ilyen kérésekkel kérlek ne forduljatok hozzám! Természetesen adhat ötletet egy-egy baba, de nekem is saját stílusom van és azt alkalmazva tudok a legszebb eredményt elérni.